Međimurske Novine
0°C / 0°C
Čakovec
21.02.2017.
Utorak
 
 
 
 
MEĐIMURJE - ART
Ivan Goričanec, autor teksta i redatelj predstave, inicijator osnivanja MAKAMUS-a

Ivan Goričanec, autor teksta i redatelj predstave, inicijator osnivanja MAKAMUS-a

../../uploads/images/vijesti/201612271809_83432__6.png
../../uploads/images/vijesti/201612271813_84334__6.png
../../uploads/images/vijesti/201612271814_32115__6.png
../../uploads/images/vijesti/201612271810_60130__6.png
../../uploads/images/vijesti/201612271812_83367__6.png
../../uploads/images/vijesti/201612271811_53374__6.png

USUSRET PREMIJERNOJ IZVEDBI U MURSKOM SREDIŠĆU

INTERVJU: Ivan Goričanec s učenicima postavio predstavu Betlehem

27.12.2016 18:21 Mursko Središće | Piše: Roberta Radović

Ovu srijedu, 28. prosinca, čak dvije premijerne izvedbe kazališne predstave "Betlehem" u crkvi sv. Ladislava i Marije Kraljice u Murskom Središću. Izvode je osnovnoškolci, članovi MAKAMUS-a, MAlog KAzališta MUrsko Središće.

Član nekadašnje glumačke ekipe Grupa Sarcas, koja je ostvarivala vrijedne rezultate na amaterskoj kazališnoj sceni, Ivan Goričanec iz Murskog Središća, pokrenuo je novi kazališni projekt okupljanjem učenika za predstavu “Betlehem”. Uoči premijerne izvedbe kroz šalicu razgovora s njime doznajemo detalje rođenja MAKAMUS-a.

 * Ovo je Vaša prva predstava u kojoj potpisujete tekst, režiju, scenografiju i inicijativu jedne lijepe božićne priče na djeci prihvatljiv način?

- Pitanje je složeno, no ja na sve nabrojeno gledam puno skromnije, osobito ako imam u vidu doista plodne i dokazane autore, poput Vladimira Mesarića, Zinke Čituš Čižmešije, Božidara Glavine, Kristine Štebih, Stjepana Škvorca... Što me potiče? Odgovornost prema nečemu čest je okidač za određeno činjenje. Osjećam se suodgovornim za zanemarenost mladih, moćnu ponudu pesimizma, bagatelnog konzumerizma, svepojavne ispraznosti i naglašenijeg izostanka angažiranog pristupa školskoj mladeži, kako u Hrvatskoj, tako i Murskom Središću. Takav trenutak istine već me godinama tereti, bolje rečeno, zove na aktivizam - i eto me, zajedno s malim kazalištarcima, pred premijerom naše prve predstave. Za rad s otvorenim umovima i zaigranim srcima bio nam je potreban novi okvir, nikakav stari kalup, stoga smo 8. studenoga osnovali MAKAMUS - Malo kazalište Mursko Središće. ‘Betlehem’ je naziv predstave čije je nastajanje inspirirano nastupima legendarnog Pere Kvrgića i ‘Stilskih vježbi’, ima i flash mob utjecaja.

 * Što sadržajno donosi tematika predstave?

 - Predstava se temelji na svega nekoliko elemenata: Careva naredba, put Josipa i Marije iz Nazareta u Betlehem, popis stanovništva, štalica, rođenje Isusovo, poklonstvo pastira i kraljeva, kralj Herod i bijeg u Egipat. To su biblijske, odnosno evanđeoske činjenice. Isto će gradivo publici biti prepričano na dvadeset različitih načina, dvadeset osoba zbivanja razumije i vidi iz svoga interesnog, odnosno subjektivnog kuta gledanja. Čut ćemo i vidjeti vrlo neobična, čak egzotična, stroga, otkačena, romantičarska, službena, učena, priglupa, uličarska ili pobožna tumačenja događaja kojima je centar zbivanja Betlehem, a glavni su junaci Josip, Marija i novorođeni Spasitelj svijeta. Poruku je publici mogla prenijeti fantastična gluma jedne osobe sposobna da se iz minute u minutu transformira u nekoga drugog, takvu u Murskom Središću trenutno nemamo, ili grupa osoba/karaktera. Odlučio sam se za grupu, točnije, djecu, njih dvadesetero. Rijetki imaju pravo scensko iskustvo, većina je bila uključena u skromnije školske recitale ili priredbe. Glumice i glumci polaze šesti, sedmi i osmi razred.

Prvo okupljanje - šokantno iskustvo

 * Većina se djece prvi put uopće okušala u glumačkom izričaju. Kako su svladali tekst i glumu? Kako je prošla podjela uloga?

- Prvo okupljanje bilo je šokantno iskustvo. Nakon desete animacijske rečenice prostor je napustilo dvadesetak djece. Istina, ponudio sam mogućnost da oni koji su opterećeni drugim obavezama ili oni koje moje prve misli nisu zadivile mogu mirno otići. Bio sam siguran, dići će se, i to ako, dvoje-troje djece. Dvadesetak je bilo ipak previše. Tjedan dana kasnije nazvale su me Ksenija Bilas i Janja Kontrec. Zakazale su predstavljanje uloga na koje je došlo petnaestak djevojčica i dječaka, a na prvu probu još desetak! Čudo! Danas nemam dilemu - gospođe su nezamjenjivi dobri anđeli kazališta. Zadivljuju svojim angažmanom, dosljednošću i profesionalnošću koja se rijetko susreće. Kao grupa desetak dana smo se tražili, čak teško iščitavali tekstove, ali onda je odjednom ansambl obavio duh pripadnosti, zajedništva, odgovornosti jednih za druge i predstava je počela rasti. Dvadeset uloga je na sceni, desetak članova dječjeg zbora, nekoliko osoba u režiji, sve skupa - mala vojska.

* Tko Vam pomaže u realizaciji predstave?

 - Četiri su prevažne snage zaslužne za svaki pomak: asistentice Janja Kontrec, Ksenija Bilas i Andreja Jagačić; gradonačelnik Dražen Srpak; naš velečasni Tomislav Antekolović i roditelji koji su glumicama i glumcima odobrili prihvaćanje novih obaveza. Uvažio sam određene sugestije Vladimira Mesarića. No bez izuzetno znatiželjnog i vrckavog duha glumačkog ansambla sve bi to bilo - ništa.

Istu večer - dvije premijerne izvedbe

* Kakva je atmosfera u ekipi uoči nastupa u Murskom Središću?

- Tu je teže biti objektivan, jedno mislimo mi u MAKAMUS-u, a nešto drugo, možda, republika. No jedan se detalj nadvio nad nas kao jutarnja magla nad Murom. Čuli smo i razumjeli znakove i najave publike, uvidjeli da nam je crkva premala za jednu izvedbu i odlučili da 28. prosinca prvu izvedbu u 17 sati poklonimo najbližim prijateljima, kazališnoj kritici, medijima, važnim gostima i uzvanicima iz cijelog Međimurja, Varaždina, Koprivnice..., a drugu, u 19 sati, mamama, tatama, dedekima, bakicama, sestrama, braći, svijetu.

 * MAKAMUS će imati i dodatna gostovanja. Gdje će se sve moći ovih dana vidjeti izvedba predstave ‘Betlehem’?

- Trećeg siječnja 2017. godine u 18 sati gostujemo u Orehovici, u ambijentu crkve Majke Božje Fatimske. Predstava se može igrati na otvorenom, u centrima za kulturu, ali su crkveni interijeri pogodniji. Priželjkujemo nastup u Šenkovcu i crkvi na čakovečkom Jugu. Ansambl je velik, teško je naći idealan datum za većinu, još teže onaj koji odgovara svima. Nas je skoro četrdesetak, samo zbog prijevoza, primjerice, puno je lakše nastupiti doma.

 Za nagradu izlet

* Za nagradu glumačku ekipu vodite u Zagreb na izlet?

 - Najljepša su nagrada probe, kroz njih se razvijamo, vidno napredujemo, upoznajemo. Mala djeca su veliki ljudi, samo im se treba posvetiti, iskreno i bezrezervo. Izleti i putovanja važne su investicije u odrastanje, učvršćuju zajedništvo, zbijaju redove pod istom idejom, istim strastima i ciljevima. Idemo u Zagreb, želimo zajedno pogledati ‘Stilske vježbe’, predstavu ‘Kao na nebu’ ili ‘Plažu’, a pritom posjetiti Kraš, Sljeme ili zračnu luku, negdje će nas primiti.


Uloge i glumačka učenička ekipa

1.) Bilješka: Tea Kovačić

2.) Duga: Leona Balent

3.) Iskusno: Fabijan Trstenjak

4.) Onda: Veronika Kontrec

5.) Kolebanje: Filip Malović

6.) Metaforično: Lana Kovačić,

Marta Malović i Patricija Končić

7.) Jednom davno: Mirna Bilas

8.) Slobodan stih: Nikola Oletić

9.) Usklici: Leon Hrešć

10.) Negacije: Petar Mlinarić

11.) Subjektivan stav: Fadil Mehanović

12.) Ica Ica: Melita Jug

13.) Neznanje: Sebastijan Nedeljko

14.) Haj - Kaj: Leon Kovačić

15.) San: Nera Hranilović

16.) Službeno izvješće: Katja Posavec

17.) Sve je u redu: Šimun Bilas i Lovro Žganec

18.) Dnevnik: Nensi Tomašić i Lovro Zadravec

19.) Recenzija izdavača: Izabela Jagačić

20.) Ushićeno, pobjednički: Ruta Kontrec i Katarina Grubić

21.) Evanđelje: Nikola Kontrec

 

foto: arhiva MAKAMUS

 
 
MEĐIMURJE - POLITIKA
Mogući povratak Z. Vidovića za zamjenika gradonačelnika Čakovca

06.02.2017

Čakovec

Mogući povratak Z. Vidovića za zamjenika gradonačelnika Čakovca

HSS je uglavnom u Čakovcu tradicionalni partner SDP-a i u sadašnjem mandatu vlasti, pa su tu kolaciju čakovečki HSS i SDP prošli tjedan i nastavili, a Zoranu Vidoviću ponudili mjesto zamjenika gradonačelnika. Za sada još ništa nije potpisano, kazao je Zoran Vidović.Zoran Vidović, zamjenik međimurskog župana i predsjednik županijskog HSS-a, mogao bi se vratiti na mjesto zamjenika gradonačelnika Čakovca. Tu je dužnost obnašao u prethodnom mandatu čakovečke gradske vlasti. Bio je zamjenik S

Aleksandar Makovec izabran za predsjednika čakovečkog HDZ-a

Aleksandar Makovec izabran za predsjednika čakovečkog HDZ-a

Aleksandar Makovec novi je predsjednik HDZ-a Grada Čakovca.Aleksandar Makovec je kao član HSLS-a bio gradonačelnik Čakovca od 1997. do 2001. godine. U HDZ je ušao 2011. godinu dana kasnije kandidirao se za predsjednika čakovečkog HDZ-a i izgubio od

Zahtjev za oslobođenje od troškova za smeće do 1. ožujka

Zahtjev za oslobođenje od troškova za smeće do 1. ožujka

Kriterij za oslobađanje je ako je zbroj prihoda svih članova domaćinstva manji od 800 kuna mjesečno po članu domaćinstva, prema Odluci o uvjetima uključivanja u odvoz kućnog smeća te uvjetima oslobađanja od plaćanja odvoza. Gradonačelnik Mursk

Stjepan Kovač kandidat za gradonačelnika, Mario Medved zamjenik

Stjepan Kovač kandidat za gradonačelnika, Mario Medved zamjenik

Čakovečki SDP ne želi eksperimentirati. U novu izbornu utrku ulaze sa sadašnjim kandidatima: Stjepanom Kovačom za gradonačelnika, a Mariom Medvedom za zamjenika. Iz igre ispada Romano Bogdan, prebjeg iz HNS-a u SDP. Mjesto drugog zamjeniak čuva se z

 
 
FOTOGALERIJE
ČAKOVEČKA ŠPICA

ČAKOVEČKA ŠPICA

Blagdan i procesija Gospe Lurdske

Blagdan i procesija Gospe Lurdske

Razmjena sjemenja

Razmjena sjemenja

Pingvini u Čakovcu

Pingvini u Čakovcu

 
 
NAJNOVIJE

INTERVJU: Željko Poljak i Anđelko Borković: Planine su naša sreća!

- Izložbom želimo svakomu približiti planinarenje. - ističu Anđelko Borković i Željko Poljak članovi HPD "Međimurje" Čakovec. Otvorenje izložbe "Međimurci u planini", večeras, u petak, 3. veljače u zgradi Scheier u Čakovcu. - Naziv naše fotoizložbe jednostavno glasi ‘Međimurci u planini’. Mnogi će se u njemu prepoznati. Planine su naša sreća. Tamo smo neopterećeni, nema stresa. - kaže Željko Poljak, predsjednik Hrvatskoga planinarskog društva "Međimurje" Čakovec, najavljujući novi projekt ovoga agilnog Društva. Nakon što su 2015. godine objavili fotomonografiju "Priča o dvadeset godina HPD-a ‘Međimurje’", međimurski su planinari zagrizli u nov izazov - organizaciju prve velike fotografske izložbe u našem kraju na temu planina. Planinari su druželjubiva bića, pa je i "šalica razgovora" s predsjednikom Društva Željkom Poljakom iz Čakovca protekla uz brojne dosjetke i drage uspomene na planinarske zgode. * Kako je došlo do inicijative za pripremu izložbe? - Najavili smo je već prošle godine planom rada. Protekla godina bila je ispunjena brojnim aktivnostima i izletima. Markirali smo stazu za pohod ‘Mura - hrvatska Amazona’, ali pronašli smo vremena i za pripremu izložbe kojom želimo predstaviti dojmove s planina naših članova. To nam je prvi veći projekt nakon što smo objavili monografiju Društva. Fotografije donose prirodne ljepote i planinske pejzaže, ali i naše osjećaje i dojmove pri planinarenju, floru i faunu, sve što čini život planinara u planini. Naš je osnovni naum da planine približimo svakomu, pa i onima koji nikada nisu bili na planinarenju. Možda će netko, gledajući naše fotografije, pomisliti: - Gle kak' je zgodno tam' na planini! Idem i ja to vidjeti. Možda omasovimo društvo, ali, što je i bitnije, potaknemo ljude na zdraviji stil života i boravak na svježem zraku. Na izložbi 54 fotografije * Komu ste povjerili izbor fotografija? - Taj smo zadatak povjerili Fotoklubu Čakovec zbog dimenzije stručnosti i kako nam se ne bi dogodio element preferiranja. Selekciju su odradili Davorin Mance i Filip Lučin. Prijavilo se petnaest članova, a ukupno će biti izložene pedeset i četiri fotografije. Odabrani su različiti radovi različitih stilova, čime je dan presjek naših aktivnosti. Tema je bila - planine. Selektori su nas pohvalili kazavši da se nisu nadali da će dobiti na uvid tako kvalitetne fotografije. Ovo je na neki način pionirski pothvat jer je ovo prva ‘profesionalna’ izložba u Međimurju na temu planina. Bila je jedna izložba u Katoličkom domu, više internog karaktera. Nadam se da će naša izložba postati tradicijom. Otvorenje je u petak, 3. veljače, u 19 sati u Scheierici. Također, pozivam članove Društva i sve zainteresirane i na redovnu godišnju skupštinu Društva, koja će se održati u petak, 10. veljače, također u zgradi Scheier u 20 sati. Nakon skupštine svi su dobrodošli na prigodan domjenak. Žena me nagovorila na planinarenje * Kako ste krenuli u čarobni svijet planina? - Žena me nagovorila… (smijeh). Imam mnogo hobija i svačime sam se bavio. Igrao sam stolni tenis, a neko vrijeme intenzivno sam bio aktivan u odltajmer društvu. Za to vrijeme supruga je krenula na planinarenje, pa sam se i ja pridružio. Privuklo me. Nekako sam se starih automobila ‘zavolio’, a planina se čovjek jednostavno ne može zasititi. Planinarim od 2004. godine, a član sam HPD-a proteklih šest godina. Prije sam živio u Prelogu i tamo smo osnovali Planinarsko društvo ‘Prelog’. * Što Vas osobno najviše impresionira u planini? - Priroda. Ona je savršena. Mi je malo ‘kvarimo’ kada dođemo, ali nastojimo biti što više odgovorni prema njoj. Planinarski kodeks je da se u planini ne ostavlja smeće i ne oštećuje flora. Neka i našoj djeci ostanu netaknuti dijelovi prirode za vidjeti i posjetiti. Veseli smiraj u prirodi. Nema žurbe u planini. Odmoriš se, opustiš i napuniš baterije. * Što izdvajate iz brojnih aktivnosti Društva? - Osnovne aktivnosti jesu odlasci u planine, radimo sa svim uzrastima, od djece, omladine, studenata do umirovljenika koji čeznu za društvom. Imamo dva tradicionalna pohoda godišnje. Planinarsku noć u Međimurju koju organiziramo krajem godine, u prosincu. Na proteklom nas je pohodu bilo 160. A drugi je ‘Mura - hrvatska Amazona’. Taj pohod radimo u travnju. Kada smo ga prvi put napravili, bilo nas je 115. Nadam se da će dobar odaziv biti i ovu godinu. Sljedeći projekt koji želimo pokrenuti jesu putopisna predavanja. Sve više "žarećih" planinara * Međimurje ne obiluje visokim brdima, ali ipak iz godine u godinu imamo sve više ‘žarećih’ planinara. Kako to pojašnjavate? - Ljudi su nekako otuđeni. Željni su društva, a kada je to u spoju s prirodom to je pun pogodak. Svatko ima svoj razlog zašto voli planine. Planinari su jako dobro društvo. Tko voli prirodu, floru i faunu, taj voli i druge ljude. Za proteklo Vincekovo ugostio sam ekipu iz Tuzle. Vodio sam ih na Ivančicu, a bili smo i na Bundekovu pohodu. Sjajno smo se svi družili. Planine nas nekako približe Bogu Lajtmotiv plakata i drugih pratećih materijala izložbe jest fotografija naziva "Sreća", autora Anđelka Borkovića iz Čakovca. Nastala je na planinarenju u Sloveniji, na Olševi. Planinar ljubavi, Anđelko Borković, dobri je duh međimurskih planinara. O fotografiji "Sreća" govori: - Fotografiju sam posebno zavolio u planini. Uvidio sam da u tim prostranstvima mogu fotografirati nešto što ne bih mogao a da ne planinarim. Vode, slapove, alpsko cvijeće i ljude. Uvijek sam pisao da smo mi planinari ljubavi. To znači da propagiraš nešto dobro. Prije svega dobro među ljudima. Poklanjaš osmijeh, dobru volju i humor. To je moj doživljaj planine i planinara u njoj. Mene je u planinarenje uveo pokojni vlč. Blaž Tota 1999. godine. Oni mi je o planinama govori na jedan poseban način. ‘Kada dođeš doma s planinarenja - sretan si. Kada dođeš na vrh - to je fascinantno. Zakaj idemo na vrh? Da vidimo sljedećega kam' bumo dalje išli.’  

Centar za kulturu Čakovec: Program do 16. veljače

Koga će dame izabrati saznaje 16. veljače na Tribini "Čakovec četvrtkom". Centar za kulturu za veljaču je pripremio niz zanimljivih programa. Preporučujemo svakako pogledati “Dame biraju” u izvedbi Altteatra iz Sarajeva pogledajte na Tribini "Čakovec četvrtkom", 16. veljače s početkom u 20 sati. Više o programu Centra za kulturu saznajte u nastavku:   petak, 3.2. 18.00 KINO ZA MLADE OVISNICI O INTERNETU dokumentarni film 20.00 KOMUNA drama   subota, 4.2. 16.00 PRSTE(N) K SEBI animirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik 18.00 KOMUNA drama 20.00 MOONLIGHT drama   nedjelja, 5.2. 16.00 Kazališna tribina za djecu i mlade Cukorek Kazališna družina Pinklec Čakovec A TKO SI TI? 18.00 KOMUNA drama 20.00 MOONLIGHT drama   ponedjeljak, 6.2. 18.00 GLASNIJE OD BOMBI drama 20.00 TONI ERDMANN najbolji europski film u 2016. godini   utorak, 7.2. 18.00 MOONLIGHT drama 20.00 GLASNIJE OD BOMBI drama   srijeda 8.2. nema filmskog programa   četvrtak, 9.2. 20.00 Tribina ČČ Kazalište KNAP Zagreb KOLTOVI GENERALA PATTONA (Naši ljudi i krajevi)   petak, 10.2. 18.00 LEGO BATMAN FILM 3D animirani film sinkroniziran na hrvatski jezik 20.00 PEDESET NIJANSI MRAČNIJI romantična drama   subota, 11.2. 16.00 LEGO BATMAN FILM 3D animirani film sinkroniziran na hrvatski jezik 18.00 i 20.00 PEDESET NIJANSI MRAČNIJI romantična drama   nedjelja, 12.2. 16.00 LEGO BATMAN FILM 2D animirani film sinkroniziran na hrvatski jezik 18.00 i 20.00 PEDESET NIJANSI MRAČNIJI romantična drama   ponedjeljak, 13.2. 19.30 Mala scena "Vinko Lisjak" KONCERT – MLADI GLAZBENICI MEĐIMURJA TAMARA KORUNEK, MARKO ŽERJAV 18.00 LEGO BATMAN FILM 2D animirani film sinkroniziran na hrvatski jezik 20.00 PEDESET NIJANSI MRAČNIJI romantična drama   utorak, 14.2. 20.00 KONCERT - VALENTINOVO UČITELJICE   srijeda, 15.2. nema filmskog programa   četvrtak, 16.2. 19.00 izložbeni prostor MATIJA BAJC, ORGANIZIRANI KAOS otvorenje izložbe slika 20.00 Tribina ČČ ALTTEATAR SARAJEVO (BOSNA I HERCEGOVINA) DAME BIRAJU      

Stavljanje Međimurske popevke na UNESCO-ov popis je od velikog značaja

Međimurska popevka neizostavan je dio današnje tradicijske kulture Međimurske županije te omiljen i prepoznatljiv glazbeno-tradicijski znak hrvatskog identiteta, koja pozornost privlači i izvan državnih granica. Popevka, koja je prošle godine upisana u registar kulturnih dobara Hrvatske, uskoro bi mogla dospjeti i na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine svijeta.Sastanak o ovoj temi održan je u zgradi Scheier u Čakovcu uz prisustvo folklornih društava, ustanova i institucija s područja Međimurske županije, te predstavnika Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu i Međimurske županije. Stavljanje Popevke na Unescov popis bit će od iznimnog značaja ne samo za Međimurje već i cijelu Hrvatsku naglasio je Tvrtko Zebec iz Instituta za etnologiju i folkloristiku i predsjednik Povjerenstva za nematerijalnu kulturnu baštinu pri Ministarstvu kulture. Za koordinatoricu projekta odabrana je Lidija Bajuk, asistentica u Institutu za etnologiju i folkloristiku, koja je prezentirala prijedlog te prisutne upoznala s načinom prijave nematerijalnog kulturnog dobra. Mnoge poznate i nepoznate osobe, kulturno-umjetničke udruge i društva sudjelovali su u tome da se međimurska popevka popularizira u državi i van nje, a treba spomenuti i da najdulju tradiciju u njegovanju i očuvanju tradicijskih međimurskih napjeva u proteklim desetljećima ima Smotra Međimurske popevke u Nedelišću, utemeljena 1971. godine i posvećena upravo tradicijskom pjevanju Međimurja u organizaciji  KUU Seljačka sloga Nedelišće. Isto tako, za proglašavanje Popevke hrvatskim kulturnim dobrom, a možda uskoro i svjetskim,  uz KUU Seljačka sloga, zasigurno su zaslužni i Zajednica HKUU-a Međimurske županije te udruga Matapur i Lidija Bajuk koji su cijelu inicijativu pokrenuli još prije nekoliko godina. 

CENTAR ZA KULTURU ČAKOVEC: Program do 9. veljače

Filmovi, bonsai izložba i kazališne predstave, mamac su da i ove veljače posjetite čakovečki Centar za kulturu. Početkom veljače Centar za kulturu Centar za kulturu Čakovec donosi zanimljive filmske naslove. Počinje proljetna sezona Tribine ČČ, a tu je i atraktivna Bonsai izložba Adriana Horvata. Više o programu saznajte u nastavku. četvrtak, 2.2.20.00 Tribina ČČ – otvorenje sezoneTONI ERDMANNnajbolji europski film u 2016. godinipetak, 3.2.18.00 KINO ZA MLADEOVISNICI O INTERNETUdokumentarni film20.00 KOMUNAdramasubota, 4.2.16.00 PRSTE(N) K SEBIganimirani obiteljski film sinkroniziran na hrvatski jezik18.00 KOMUNAdrama20.00 MOONLIGHTdramanedjelja, 5.2.16.00 Kazališna tribina za djecu i mlade CukorekKazališna družina Pinklec ČakovecA TKO SI TI?18.00 KOMUNAdrama20.00 MOONLIGHTdramaponedjeljak, 6.2.18.00 GLASNIJE OD BOMBILouder than bombsdrama20.00 TONI ERDMANNnajbolji europski film u 2016. godiniutorak, 7.2.18.00 MOONLIGHTdrama20.00 GLASNIJE OD BOMBIdramasrijeda 8.2.nema filmskog programa četvrtak, 9.2.20.00 Tribina ČČKazalište KNAP ZagrebKOLTOVI GENERALA PATTONA(Naši ljudi i krajevi)      

Međimurska popevka na UNESCO-ovom popisu mogla bi biti 2018. godine

U srijedu, 01. veljače, u 18:00 sati u zgradi Scheier, Matice hrvatske 2 Čakovec, održat će se sastanak folklornih društava, ustanova i institucija s područja Međimurske županije, te predstavnika Ministarstva kulture Republike Hrvatske, Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu i Međimurske županije.Tema sastanka je pokretanja postupka za upis nematerijalnog kulturnog dobra - Međimurske popevke na UNESCO-ov Reprezentativni popis nematerijalne kulturne baštine svijeta, za mogući upis u 2018. godini. Za koordinatoricu projekta odabrana je Lidija Bajuk, asistentica u Institutu za etnologiju i folkloristiku, koja će i prezentirati prijedlog te prisutne upoznati s načinom prijave nematerijalnog kulturnog dobra.

Lajnap ekipa u stand up komediji Volare za udrugu Pogled

Vlatko Štampar i ekipa Lajnap zabavit će vas ovu nedjelju sa stand up komedijom "Volare". U nedjelju, 5. veljače u sportskoj dvorani u Murskom Središću, s početkom u 17 sati održat će se dobrotvorni nastup stand up LAJNAP comedy ekipe. ŠTO JE LAJNAP? LAJNAP u oni. Ekipa: Aleks Curac Saric, Tomislav Koza Kozačinski, Vlatko Štampar i Goran Vugrinec Goc. Riječ je o njihovom novom projektu s jednostavnom idejom: NOVA SEZONA. NOVE FORE. ISTI PLAN. NASMIJATI VAS. Ovu večer moći ćete čuti BEST OF materijal komičara koja je odličan uvod za sezonu novog materijala pod imenom “Volare”. Vlatko Štampar sebe predstavlja kao komičara, arhitekta, Međimurca. Živi i radi u Zagrebu i već 12 godina svojim originalnim humorom na nastupima po cijeloj Hrvatskoj nasmijava ljubitelje vrlo kvalitetnog i prije svega aktualnog humora. Prihod za udrugu za autizam "Pogled" Ovaj put posjetitelji stand up-a imaju priliku odlično se zabaviti i pritom učiniti veliko djelo. Cijena ulaznice je samo 20 kuna, a sav prihod namijenjen je udruzi za autizam "Pogled"  iz Nedelišća, za opremanje prostorija. Udruga Pogled, podsjetimo, osnovana je 2009. godine i okuplja više od 120 članova, djece s autizmom, njihovih roditelja i odraslih osoba s autizmom. Pozvani su svi. Tko poznaje Vlatka i njegov humor, sigurno neće izostati s ovog must have event-a, a sve one koji prvi put čuju za njega, uvjeravamo da ga moraju upoznati. Sigurni smo da je zabava uz smijeh koji uopće ne prestaje (bez da morate išta raditi), a rezultat je pomoć nekome kome je potrebno, najbolji recept za provođenje tmurnog zimskog nedjeljnog popodneva.  

 
 
FOTOGALERIJE
 
 
 
VRIJEMEPINOVA.HR
TRENUTAČNO
PROGNOZA
min.
max.
sada
3°C / 4°C
21.02.2017.
01:49
3 °C
12 mm
N/A  (N/A)  W/m²
REL. VLAŽNOST ZRAKA:

79 %

77 % / 79 %
VJETAR: 1 m/s
1 m/s / 2 m/s
 
 
 
 
 
 
 
VIDEO
 
 
 
ELEKTRONSKO IZDANJE
 
 
 
 
 
 
 
TEČAJNA LISTA